Penganjur Program Sentuh Anjing Diugut Bunuh

shares |


Syed Azmi Alhabshi Diugut Bunuh. Itulah harga yang terpaksa diterima oleh penganjur suatu program yang mencetuskan kontroversi di peringkat nasional. Program yang sehingga kini masih diperkatakan di mana-mana sahaja iaitu program ‘I Want To Touch A Dog’.

Sidang media berhubung program yang mencetuskan kontroversi ‘I Want To Touch A Dog’ sedikit tergantung apabila penganjurnya, Syed Azmi Alhabshi bertindak meninggalkan majlis kerana beliau dikatakan menerima ugutan bunuh.

Syed Azmi hanya memohon maaf dan kemudian terus beredar tanpa sempat menjawab soalan pemberita kerana didakwa menerima mesej yang mengancam diri dan nyawanya.

Bagaimanapun, sidang media itu diteruskan dengan peguam yang mewakili pihak penganjur, Syahredzan Johan dan penganjur bersama Norhayati Ismail mengambil alih majlis dan menjawab pertanyaan pihak media.

Syahredzan berkata, kehidupan Syed Azmi kini terancam apabila beliau sering menerima panggilan telefon, mesej menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) dan WhatsApp yang mahu melakukan sesuatu terhadap beliau termasuk membunuh.

Dia telah banyak menerima ugutan bunuh dan segala macam ugutan dan tadi pun ada terima ugutan.

Untuk keselamatan dirinya, dia terpaksa beredar, katanya. Syahredzan berkata, laporan polis telah dibuat berhubung perkara ini dan kertas siasatan telah dibuka. Katanya, satu lagi laporan polis akan dibuat memandangkan ancaman yang diterima semakin keras.

Ia agak serius dengan ugutan-ugutan menyatakan akan bunuh jika terjumpa Syed Azmi di tengah jalan, patahkan tulang dan sebagainya. Setakat semalam, dalam masa beberapa jam mesej diterima yang tidak dibaca mencecah dua ribu, katanya sambil menambah laporan SKMM juga telah dibuat.

Penganjur yang dihentam teruk itu bagaimanapun belum bercadang mengambil tindakan sivil terhadap mereka yang mengkritik secara keterlaluan. Semoga beliau dapat menyelesaikan segala kekeruhan yang telah dicetuskan.

Semoga kita semua yang ada dapat mengambil pengiktibaran ke tas apa yang telah berlaku.

Related Posts