Erra Fazira Dirasuk 'ROH JAHAT' Ketika Sesi Penggambaran

shares |


Dunia lakonan bukanlah makanan baharu buat bintang Sembilu dan Pasrah ini. Berilah apa sahaja watak, pasti dapat dihayati dengan baik.

Terbaharu, lakonannya menerusi teater Takhta 3 Ratu yang baharu saja melabuhkan tirai, Isnin lalu, turut mendapat pujian ramai.

Membawa watak sebagai Puteri Lela Wangsa, Erra kelihatan benar-benar dirasuk ‘roh jahat’ dalam satu babak lakonannya.

Mengakui perkara tersebut berlaku ke atas dirinya, Erra bagaimanapun menjelaskan babak itu hanyalah sekadar lakonan demi menjayakan wataknya.

“Dalam satu babak, saya dihantui roh ‘ahli sihir’ kemudiannya bersemuka dengan Sultan Mansur (lakonan Azri Iskandar) untuk menjernihkan keadaan yang menimpa pemerintah Melaka itu.

“Ketidakadilan yang berlaku menyebabkan Lela disumbat ke dalam penjara. Dari situ roh wanita merasuk saya dan memulihkan semula huru-hara yang berlaku dalam istana,” katanya.

Biarpun hanya beberapa minit melakonkan babak itu, namun Erra akui agak sukar baginya untuk menghayati watak Lela Wangsa yang disifatkan agak berat dan mencabar.

Katanya, cabaran terbesar bukan setakat dirasuk tetapi ‘bergelut’ dengan Awie ketika babak Hang Tuah menculiknya untuk dibawa ke Melaka.

“Saya perlu belajar ilmu silat supaya pergerakan ketika berlawan dengan Awie nampak real di mata penonton. Walaupun pernah belajar asas seni bela diri tekwando, saya berusaha untuk pelajari silat dalam tempoh yang singkat.

“Biarpun banyak perkara yang perlu belajar seperti percakapan, bahasa tubuh mahupun teknik berlawan namun saya sangat seronok berlakon bersama rakan artis lain,” katanya mengakhiri perbualan.

Related Posts