Parodi Tranformasi Selebriti Tempatan & Antarabangsa

shares |

Meriah media sosial sejak kebelakangan ini dengan parodi makeup transformation yang dilakukan orang ramai terhadap selebriti kesayangan mereka sehinggakan di negara kita turut terkena tempiasnya. Mari lihat antara yang trending!


1. EMMA MAEMBONG
Kini anda semua boleh kelihatan cantik berseri seperti Emma Maembong.


2. ROZITA CHE WAN
Sememangnya terkenal dengan video lawak viral di Instagram, Faiz Dickie turut serta dalam parodi makeup transformation ini. Artis yang menjadi pilihan adalah Rozita Che Wan yang terkenal dengan bulu mata palsunya!


3. KIM KARDASHIAN
Bintang realiti terhangat masa kini Kim Kardashian sememangnya memiliki wajah yang cantik, tetapi dia juga terkenal dengan wajahnya yang berubah sepenuhnya semasa menangis lantas digelar “ugly cry”. Oleh itu dia dijadikan inspirasi dalam parodi ini.


4. RIHANNA
Suatu tindakan yang berani! Wanita ini menggunakan parodi solekan transformasi ini untuk mengejek Rihanna atas tindak-tanduknya yang wajar dipersoalkan walaupun selepas dipukul bekas teman lelakinya, Chris Brown.


5. NICKI MINAJ
Sememangnya dikenali dengan imej pelik serta over-the-top, wajah Nicki Minaj menjadi antara meme paling hangat di inetrnet.


6. LUPITA NYONG’O
The new IT girl turut dijadikan pilihan parodi ini. Imejnya di Anugerah Oscar bukan sahaja mecetus inspirasi kepada peminat fesyen, tetapi juga idea komedi.

Related Posts