Thailand Merangkul Gelaran JUARA AFF PIALA SUZUKI 2014

shares |Sudah semestinya seluruh rakyat Malaysia & penyokong pasukan kebangsaan kecewa dengan keputusan Final AFF Piala Suzuki 2014 yang berakhir dengan keputusan 3 - 2.

Walaupun Malaysia menang di SNBJ malam semalam, tetapi keputusan agregat 3 - 4 meyebabkan Thailand dapat merangkul gelaran juara AFF Piala Suzuki 2014.

Antara pemain yang perlu diberi kredit diatas usaha keras pada perlawanan semalam sudah semestinya Indra Putra Mahyuddin, Safiq Rahim & Mat Yo. Safiq Rahim telah meledak 2 gol & dianugerahkan Anugerah Kasut Emas (Top Scorer with 6 goals).

Gol tanduk dari Indra Putra sebelum itu telah memberi peluang yang cerah kepada Malaysia untuk mengatasi pasukan Thailand.
Di penghujung perlawanan, player kegemaran wanita Malaysia berjaya menyumbat gol hasil tolakan bola dari Farizal Marlias. & gol kedua Thailand hadir pada minit minit akhir dengan tendangan deras dari luar kotak penalti.


Apa apa pun, bagi aku gol Safiq Rahim memang terbaik & akan diingati. Indra Putra & Safiq Rahim merupakan pemain pilihan aku. Safee Sali zaman nya sudah habis. Diharap agar Safee Sali dah tak main untuk AFF akan datang. Apa pendapat korang final malam semalam?

Sumber artikel: iniblogke.blogspot.com.

Related Posts