USTAZ Berani Mati Tegur Cara Tasha Shila Pakai Seksi

shares |

Nampaknya selepas beberapa kali tampil dengan fesyen mencolok mata, Tasha Shilla kini bagaikan sudah ‘lali’ dengan teguran netizen. Semalam sekali lagi Tasha Shilla dihentam teruk oleh netizen gara-gara penampilannya di sebuah event.


Hal ini turut mendapat perhatian seorang ustaz yang tampil menegur pemakaian seksi Tasha Shilla. Tasha Shilla nak dengar ke tidak terpulang pada dia, yang penting ada ahli agamawan yang sudah menjalankan tugas mereka.


Ketika dihubungi, Ustaz Tuan Asmawi Tuan Umar, Penasihat Media Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menganggap para selebriti seharusnya mengikut ‘dress code’ yang telah ditetapkan dalam Islam.

Jangan cari populariti yang jatuhkan imej & maruah

Dalam etika berpakaian dengan sepupu sepapat pun kita ada dress code yang perlu dipatuhi (dalam Islam), apatah lagi dia merupakan seorang public figure yang orang ramai boleh melihat imejnya.Kalau dia berpakaian sedemikian, dia saling berkongsi dosa, orang yang lihat dia pun jadi berdosa melihatnya. Jangan cari populariti yang jatuhkan imej dan maruah diri. Kemuliaan sesuatu jiwa itu bergantung kepada macam mana kita membawa diri.

Related Posts