Biodata Janna Nick, Jom Kenali Gadis Comel Ini..

shares |


Nama Janna Nick mungkin baru, ini kali pertama aku tengok lakonannya dalam Drama Syurga Nur di Slot Akasia yang menggantikan drama Dia.. Isteri Luar Biasa. Agak cantik/manis orangnya dan matang tapi umur masih muda gituwww. Meh aku kongsikan biodata Janna Nick. Teringin nak dengar Janna cakap bahasa utara mesti comelkan.


Biodata Janna Nick :

Nama Penuh : Nurul Jannah Binti Muner
Nama Komersial : Janna Nick
Umur : 20 Tahun (2015)
Tempat Lahir : Sungai Petani, Kedah
Adik Beradik : Anak ke 2 daripada 4 beradik
Adik Perempuan : Nurul Balqish (11 Tahun) menjadi School Cheerleaders
Keturunan : Cina, Pakistan & Thai
Pendidikan : Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pendang, Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Bukit Nanas, Sekolah Menengah Kebangsaan Danau Kota (SPM - kerana tidak minat aliran sains)
Pencapaian Akademik : Mendapat 6A 2B+ dalam SPM
Profil Rasmi Facebook : https://www.facebook.com/pages/Janna-Nick
Profil Rasmi Twitter : https://twitter.com/jannanick95
Profil Rasmi Keek : https://www.keek.com/profile/janna_nick
Profil Rasmi Instagram : https://instagram.com/jannanick/?hl=en
Drama : Jodoh, Jodoh 2, Anak Ke-5, Keluarga Karaoke, Hidayahmu Ramadhan, Puasa Oh Puasa (Astro Ceria & Maya HD), Syurga Di Wajahmu, Abang Sado Jemur Kain (Iris TV3), Syurga Nur
Telemovie : Ikatan (RTM), Cinta Vlog (TV9 - 2012)
Klip Video : Mikraj Cinta & Kayangan - Hyper Act


Janna Nick bermula dengan iklan komersial dan video korporat. Ketika itu, usia dalam 5 hingga 7 tahun tetapi mengambil keputusan berhenti kerana mahu fokus belajar. Janna mendapat tawaran menyambung pelajaran di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Arau tetapi menolak kerana ingin menumpukan kepada bidang lakonan. Dia merancang meneruskan pengajian di ibu negara

Berminat berlakon sejak kecil dan sering memaksa mak membawa kemana ke mana-mana sesi uji bakat diadakan. Memang cita-cita mahu menjadi pelakon dan usahawan berjaya. Selepas mendapat keputusan A dalam semua subjek, Janna terus memohon keluar dari MRSM untuk bersekolah harian biasa.


Mengenai bekalan pendinding diri supaya tidak menjadi mangsa dan tersasar jalan, Janna menjaga solat dan banyakkan doa. Solat itu tiang agama dan ia pendinding terbaik buat kita. Dia tidak pernah tinggal solat walaupun di lokasi penggambaran.

Tidak dinafikan, Janna jenis gila-gila dan tidak suka duduk diam tetapi apabila bersolat, orang sekeliling akan hormat dan jaga batas mereka. Mereka juga tidak cakap benda merepek. Andai tidak jaga solat, dengan sikap gila-gilanya, mungkin orang akan fikir Janna jenis murahan.

Related Posts