Baru Menang 1 Award, Nana Dah Berlagak Diva?

shares |


Selepas bergelar juara pertandingan Gegar Vaganza musim baru, nama penyanyi Siti Nordiana atau lebih mesra dipanggil Nana didakwa sudah mula bersikap Diva.. Nak tahu sebab apa? Kalau dulu harga bayaran untuk persembahannya tak mahal.

Kini, setiap kali mendapat tawaran persembahan, harga bayaran telah pun dinaikkan.. Baru saja digelar juara GV2, Nana dah mula nak besar kepala ke? Sedar la diri sikit Nana oit.. Dulu diri tu mula dari bawah, apa saja jemputan persembahan diterima.. Tak tahu harga bayaran lagi pun, terus pergi buat persembahan.

Kali ini, dah popular sikit terus nak naikkan harga bayaran.. Alasannya, konon sebab dah upah jurusolek dan ada jurutera sendiri uruskan bunyi.. kami rasa benda macam ini tak payah dok upah la.

Sampai nak upah jurutera bunyi bagai, kalau suara tu dah sedap tak ada jurutera bunyi pun sedap juga bunyinya.. Bagi la peluang sikit kat orang-orang yang tak berapa ada duit nak jemput artis-artis seperti ini buat persembahan.

Paling kami rasa Nana buat satu pembaziran, bila dia maklumkan telah ada mikrofon sendiri kalau nak adakan persembahan, nak mantapkan lagi persembahan katanya.. Aik! Waktu dulu kat program ‘Gegar Vaganza’ tak pakai mikrofon sendiri pun, mantap juga suaranya.

Tak perlulah nak membazir dengan perkara-perkara yang tak berfaedah ini.. Kekalkan sikap tu dulu, dan jangan terlalu membazir dengan kemewahan yang dimiliki sekarang.. Hidup ini macam roda, kita tak selalunya di atas.. Tengah popular boleh nak nak pakai mikrofon peribadi bagai.. Nanti bila dah terlingkup jatuh, boleh la jual balik mikrofon tu.. Hehehhe.

Related Posts