Menu Ala Penjara Jadi Tarikan Utama Restoran Di Jepun Ini

shares |

Di Jepun, anda tidak perlu masuk penjara untuk merasai bagaimana sajian makanan di tempat menakutkan tersebut. Sebuah restoran bernama The Prison Cafe di kawasan Abashiri, Hokkaido, menyajikan pelbagai makanan yang sahih biasa disajikan di penjara-penjara Jepun.


The Prison Cafeteria di Muzium Abashirishi menyediakan makanan yang biasa disajikan oleh penjara Abashirishi selama 24 jam kepada seluruh tahanan mereka.

Dapat dibayangkan jenis makanan yang tidak benar-benar berkualiti tinggi tentunya membuat harga makanan di restoran unik ini cukup murah.

Walaupun terdengar aneh dan tidak menggiurkan, beberapa pengunjung mengaku rasa makanan yang dihidangkan di restoran tersebut enak.


Untungnya, jenis makanan yang dihidangkan di penjara tetap menjaga kesihatan dan nutrisi tubuh para tahanan sehingga anda tetap dapat mencari makanan 4 sehat 5 sempurna.

Sesuai dengan tema makanannya, restoran ini juga menata tempat mereka dengan reka bentuk menyerupai kantin penjara dan seminimalis mungkin. jom lihat menu yang ditawarkan

Makanan penjara Set A


Makanan penjara Set B


Related Posts