Ditendang Keluar Dari Running Man Setelah Hampir 7 Tahun Bersama

shares |

Semalam, berita pemergian Song Ji Hyo dan Kim Jong Kook dari Running Man telah cukup mengejutkan seluruh peminat program realiti ini.

Mana tidaknya, kedua-dua selebriti ini cukup sinonim dan mempunyai jutaan peminat mereka. Ramai yang terkejut apabila mendapat tahu perkara ini.

Tambah mengejutkan apabila agensi Ji Hyo dan Jong Kook memaklumkan bahawa keputusan mengeluarkan mereka telah diambil oleh pihak produser tanpa sebarang perbincangan.

Dalam erti kata lain, mereka berdua telah ditendang keluar dari Running Man.


Lebih menyedihkan, Song Ji Hyo hanya mengetahui tentang berita ini selepas ia menjadi tajuk utama beberapa laman web Kpop. Berikut adalah komen dari agensi Song Ji Hyo dan Jong Kook.

Ji Hyo: We knew ‘Running Man’ would undergo format changes from SBS, but it’s true we found out from news reports which members would not return. We won’t comment on Song Ji Hyo’s feelings on the matter.


(Kami tahu yang Running Man akan menukar format dari SBS, tetapi ia adalah benar yang kami mengetahui tentang ahli yang tidak akan kembali menerusi berita. Kami tidak akan komen tentang perasaan Ji Hyo)

Jong Kook: It’s true he was told he was leaving with no decision about the matter. It’s disappointing. He featured in the show despite his health issues because he cared about it so much.

(Ia adalah benar yang Jong Kook diberitahu dikeluarkan dari Running Man tanpa mempunyai sebarang keputusan di dalam hal ini. Ia mengecewakan. Jong Kook tampil di program ini walaupun mempunyai masalah kesihatan kerana dia mengambil berat akan program ini.)


Rata-rata para peminat Running Man melahirkan rasa marah, kecewa dan sedih terhadap pihak produksi Running Man yang membuat keputusan ini.

Mereka dilihat tidak menghormati dan menghargai jasa Ji Hyo dan Jong Kook sepanjang 6 tahun di dalam Running Man. Secara jujur, Kami juga kecewa dengan layanan yang diterima oleh kedua-duanya.

Sementara itu, Kang Ho Dong telah memaklumkan yang dia telah menolak tawaran menjadi ahli Running Man. Sama-sama kita tunggu dan lihat siapakah yang bakal menjadi pengganti Ji Hyo dan Jong Kook.

Related Posts