Nora Danish Mahukan Majlis Akad Nikah Sahaja Tanpa Wang Hantaran dan Majlis Pertunangan

shares |

Tidak mahu berlebih-lebih untuk mengadakan majlis perkahwinan kali kedua ini, Nora Danish mahukan sebuah majlis akad nikah yang ringkas tanpa wang hantaran serta majlis pertunangan.


Nora yang sebelum ini pernah menyatakan mahu melangsungkan majlis perkahwinannya bersama Nedim Nazri pada tahun lalu berharap supaya ia dapat diadakan pada tahun ini.

Kali ini, dia hanya mahukan sebuah acara wajib sahaja iaitu ijab dan kabul. Harapannya untuk berkahwin ini sememangnya ada, tetapi setakat ini, Nora tidak mahu mendedahkan tarikh tersebut kerana takut jika ia tidak jadi.


“Siapa yang tidak mahu berkahwin? Sudah bertahun-tahun mengatakan ingin berkahwin. Kalau semuanya dipermudahkan, saya hanya mahu majlis akad nikah yang diadakan di rumah secara kecil-kecilan dan seringkas mungkin,” ujar Nora kepada BH Online.

“Kalau boleh, kali ini saya tidak mahu bertunang pun, wang hantaran juga takkan ada. Cukup buat yang wajib, iaitu nikah saja,” katanya.

Nora sebelum ini pernah berkahwin bersama Rizal Ashram Ramli atau lebih dikenali sebagai Jejai pada tahun 2006 dan kemudiannya berpisah selepas dua tahun berkahwin.

Related Posts